Δύο δράσεις, το «2ο Διήμερο Γεωμετρίας», που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις», που πραγματοποιείται από σήμερα ως τις 6 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνονται για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και για το έτος Μαθηματικών, όπως έχει οριστεί το 2018.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν τα παραρτήματα Ηρακλείου και Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Λάμπρος Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Μαθηματικού και Εφαρμοσμένου Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης δρ. Γιώργος Κοσιώρης, ο καθηγητής Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης-συντονιστής θερινού σχολείου και διημερίδας γεωμετρίας δρ. Μιχάλης Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ΕΜΕ Ηρακλείου Ανδρέας Βαρβεράκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας ΕΜΕ Λασιθίου Μιχάλης Περράκης.

Μοιράσου το άρθρο: