Με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει τις μονάδες υγείας του νησιού, για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού η Περιφέρεια Κρήτης, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση και στήριξη του προσωπικού των μονάδων υγείας για την επόμενη τετραετία, με την πρόσληψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, για την ετοιμότητα στην επαρκή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας covid-19.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε, ότι είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να ενισχύει τις δημόσιες δομές υγείας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε λόγω covid-19, ενώ παράλληλα ενισχύεται το πρόγραμμα για αγορά εξοπλισμού για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

«Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύσει όλες τις δομές  υγείας και ευχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοπλιστούν περαιτέρω να νοσοκομεία μας προς όφελος της δημόσιας υγείας των πολιτών. Παράλληλα να ενημερώσουμε ότι ήδη είναι ολοκληρωμένο το έργο επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Παγκρήτιο επίπεδο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Η χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων της Περιφέρειας, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και μονάδων υγείας αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών, του ΕΚΑΒ και του ΕΟΠΠΥ, με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό, και υποστηρικτικό της λειτουργίας ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται συγκεκριμένες προσλήψεις από τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και συγκεκριμένα το επικουρικό προσωπικό με διετή διάρκεια απασχόλησης, με ανάληψη υπηρεσίας από τον Μάρτιο του 2020.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μοιράσου το άρθρο: