Η ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου “Για θύμισέ μου” η οποία πραγματεύεται τη νόσο Αλτσχάιμερ που μαστίζει την εποχή μας και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο, προβάλλεται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, στον κινηματογράφο “Βιντσέντζος Κορνάρος”.
Η ταινία προβάλλεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου, της ΕΛΑΣ, και του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Αλτσχάιμερ. Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης.
Πρόκειται για μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ. Αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Μοιράσου το άρθρο: