Η εικαστική αφιερωματική έκθεση στον Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «Σπουδή στην ΟΔΥΣΕΙΑ», με τη συμμετοχή 35 καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών, πρόκειται να «ταξιδέψει» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού στις αρχές του 2017.

Το επόμενο έτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και όπως είναι γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε, το 2017 «Έτος Νίκου Καζαντζάκη».
Η έκθεση εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα και συμμετέχουν 35 καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί, όπως επίσης απόφοιτοι αλλά και φοιτητές του Εργαστηρίου κατεύθυνσης Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επιμέλεια του καθηγητή Έκτορα Παπαδάκη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτής τεχνικής. Ο κάθε συμμετέχων, όπως αναφέρει ο επιστημονικός επιμελητής της έκθεσης, Νίκος Μαθιουδάκης, έχει επιλέξει μία τουλάχιστον λέξη από την ΟΔΥΣΕΙΑ του Νίκου Καζαντζάκη, δημιουργώντας το έργο του βασιζόμενος σε εννοιολογικά και πραγματολογικά στοιχεία της λέξης αυτής.

Μοιράσου το άρθρο: