Το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της τροχαίας Ηρακλείου βρίσκεται από σήμερα το πρωί και μέχρι το τέλος του τετραημέρου του Δεκαπενταύγουστου στους δρόμους του νομού που οδηγούν τόσο στις παραλιακές περιοχές όσο και στην ενδοχώρα και τη νότια πλευρά του Ηρακλείου.

Στόχος της τροχαίας είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας για την όσο γίνεται πιο ασφαλή μετακίνηση των πολιτών που θα επιλέξουν να βγουν εκτός πόλης για να γιορτάσουν το «Πάσχα του καλοκαιριού». 

Κλιμάκιο της τροχαίας, με επικεφαλής τον διοικητή, Στέλιο Καρακούδη, βρέθηκe στο 16ο χλμ του δρόμου Ηράκλειο-Μοίρες και μοίρασε φυλλάδια και αλκοολόμετρα στους διερχόμενους οδηγούς, συμβουλεύοντάς τους να προσέξουν την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και να μη διστάσουν να δώσουν το τιμόνι σε κάποιον άλλον την οικογένειας ή της παρέας που δεν έχει πιει. Το φυλλάδιο με τίτλο «Πριν οδηγήσεις θυμήσου» υπενθυμίζει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν πάντα το ειδικό κάθισμα για τα παιδιά, να φορούν όλοι οι επιβάτες τη ζώνη ασφαλείας, να ρυθμίζουν σωστά το προσκέφαλο, να ελέγχουν την κατάσταση των ελαστικών, να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων, να μη χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν, να μην παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και τον ερυθρό σηματοδότη, να χρησιμοποιούν κράνος και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στον νομό Ηρακλείου, μόνο το διάστημα από 3 ως 9 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν 261 παραβάσεις, υπερβαίνοντας και αυτές της Αττικής. «Αυτό δεν είναι δυσάρεστο», είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής της τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, «γιατί σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: