Με πέντε καινούργια απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα οχήματα, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Εκεί βρέθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για τις δυνατότητες τους ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κώστα Βαρδαβά και την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη.

Πρόκειται για απορριμματοφόρα – σύμφωνα με το Δήμο- τα οποία, εκτός των άλλων, διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων, ενώ αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις δυνατότητες της Υπηρεσίας, καθώς ένα από αυτά μπορεί να συλλέγει και να θρυμματίζει ακόμα και ογκώδη αντικείμενα.

Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου έχει αποκτήσει 17 καινούργια απορριμματοφόρα, καθώς και ένα το οποίο προσέφερε η Ελληνική  Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος σημειώνει ότι «σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό μέχρι τον Ιούνιο του 2020 αναμένεται να αποκτηθούν άλλα οκτώ απορριμματοφόρα διαφόρων διαστάσεων, για να ολοκληρωθεί έτσι η πρώτη φάση  της μεγαλύτερης ανανέωσης που έχει πραγματοποιηθεί στον στόλο της Καθαριότητας εδώ και πολλά χρόνια».

Σε δηλώσεις του ο κ. Λαμπρινός τόνισε: «Παραλαμβάνουμε ακόμα πέντε καινούργια απορριμματοφόρα, με στόχο να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους εργαζομένους της Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη. Τόσο με την αναβάθμιση του στόλου, όσο και με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η αποκομιδή με ραντεβού σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου, θεωρούμε ότι η εικόνα του Ηρακλείου έχει βελτιωθεί αισθητά. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η βελτίωση και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά».

Μοιράσου το άρθρο: