Μια ξεχωριστή χορευτική δράση ξάφνιασε τους Ηρακλειώτες στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή το πρωί. Μια εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού με τον τίτλο “dance for pink”.

Τριάντα πέντε εθελοντές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης, ενώνοντας την ευαισθησία τους για να σταλεί ένα πιο δυνατό μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού.

«Αυτοσχεδιαστικά – όπως τονίζεται –  ο καθένας με την δική του ξεχωριστή κίνηση, ένωσε την ενέργεια του στον κύκλο δημιουργώντας μια αέναη ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποδομήθηκε σε κομμάτια που στο τέλος κατάφεραν να ενωθούν ξανά καταλήγοντας ακόμα πιο δυνατοί».

Οι χορευτές αφιέρωσαν τη δράση σε όλους τους μαχητές ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Εθελοντισμό και τη Διασύνδεση της Περιφέρειας με φορείς και οργανώσεις, Γωγώ Μηλάκη, είπε: «Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε στην  Περιφέρεια Κρήτης Εθελοντές για τον Πολιτισμό και την Υγεία. Αναγνωρίζουμε τον χορό όπως άλλωστε κάθε άλλη μορφή τέχνης, ως ένα πολύ δυνατό μέσο για να εστιάσει το κοινό στο μήνυμα μας. Η πρωτοβουλία μας που έχει τίτλο DANCE FOR PINK θεσμοθετείται και στο εξής θα συμβαίνει κάθε χρόνο στην Περιφέρεια Κρήτης, από αυτόν τον Οκτώβρη στηρίζοντας την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, στη δήλωση του τόνισε πως μέσα από μια λιτή, αλλά σημαντική εκδήλωση στόχος είναι «ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και το μήνυμα μας είναι πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης, στη δήλωσή του υπογράμμισε πως η διάδοση του μηνύματος είναι ευθύνη όλων μας. «Με τον τρόπο μας και την συμβολή μας μπορούμε να μεταφέρουμε το σπουδαίο μήνυμα της πρόληψης. Περιφέρεια Κρήτης και φορείς στέλνουμε το μήνυμα ενωμένοι από την πλατεία Ελευθερίας».

Μοιράσου το άρθρο: