Σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς οικίσκους, που βρίσκονται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο, μπορούν να υποβάλλονται σε δειγματοληψία μοριακού ελέγχου για Sars-Cov-2 οι επαγγελματίες των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του ΕΚΑΒ και της ΥΠΕ Κρήτης, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο κατά την επιστροφή από την άδειά τους.

Σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία, με ευθύνη των Συντονιστών Επιστημονικής Λειτουργίας, των Υπευθύνων ΤΟΜΥ και των Διευθυντών της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όλοι οι επαγγελματίες υγείας που αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά από απουσία υποχρεούνται στη συμπλήρωση του πρότυπου ερωτηματολογίου, με το οποίο θα εκτιμάται η αναγκαιότητα ή όχι διενέργειας μοριακού ελέγχου (PCR) για τον νέο κορονοϊό Sars-Cov-2.

Οι επαγγελματίες υγείας που θα κριθεί απαραίτητο να υποβληθούν σε έλεγχο θα πρέπει να προσέρχονται με προσυμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο εκτίμησης αναγκαιότητας διενέργειας μοριακού ελέγχου (PCR).

Οι επαγγελματίες υγείας με θετικό αποτέλεσμα και μόνο, θα ενημερώνονται αποκλειστικά από πιστοποιημένο ιατρό του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, ενώ οφείλουν οι ίδιοι να ενημερώσουν άμεσα τον προϊστάμενό τους ή τον υπεύθυνο της μονάδας υγείας που υπηρετούν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στον χώρο δειγματοληψίας που τέθηκε από χθες σε λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου οι επαγγελματίες υγείας θα εξυπηρετούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00-12:00. Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου μπορούν επίσης να εξυπηρετούνται και επαγγελματίες υγείας της ΠΦΥ των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων που έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Ηράκλειο. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας (π.χ. οι δομές ΠΦΥ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από το ΓΝ Χανίων).

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λειτουργία των εξωτερικών οικίσκων του Κ.Υ. Ηρακλείου αφορά αποκλειστικά, σε αυτό το στάδιο, επαγγελματίες υγείας και όχι πολίτες.

Μοιράσου το άρθρο: