Μετά το τηλεφώνημα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στον καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο, διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Συντονιστή των ΜΕΘ της Κρήτης, έγινε σήμερα Παρασκευή και συνάντηση με την ηγεσία της Υγειονομικής Περιφέρειας που οδήγησε όπως φαίνεται στην εκτόνωση της έντασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η διοικήτρια, Λένα Μπορμπουδάκη και ο υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, ανέλυσαν στον κ. Γεωργόπουλο το σκεπτικό της προκήρυξης και το σχεδιασμό που έχει γίνει ώστε να «ανοίξουν» οι θέσεις γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του νησιού, χωρίς όμως να αποδυναμωθούν άλλα τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων (αναισθησιολογικά, χειρουργεία, ΜΕΘ).

Η διοίκηση – όπως αναφέρει – διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον Καθηγητή ότι η ανάπτυξη της νέας υπερσύγχρονης ΜΕΘ – πρότυπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προχωρήσει με τις υψηλότερες προδιαγραφές και θα στελεχωθεί, σε σύντομο χρόνο και με γιατρούς των επίμαχων ειδικοτήτων, παθολογίας και αναισθησιολογίας, που στην φάση αυτή δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη. Η πρόβλεψη αυτή υπήρχε από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της σταδιακά, χωρίς να προκληθούν «τριγμοί», σε άλλα νοσοκομεία.

Η ΥΠΕ Κρήτης σημειώνει ότι η προκήρυξη προχωρεί κανονικά ως έχει, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία, τόσο του καθηγητή κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος παραμένει στην θέση του συντονιστή διευθυντή των ΜΕΘ της Κρήτης, όσο και της διοικήτριας κ. Μπορμπουδάκη και του υποδιοικητή κ. Αγαπίου, ότι συνεχίζουν την καλή και ουσιαστική συνεργασία τους, με ένα κοινό σκοπό, «τη καλύτερη δυνατή στελέχωση και οργάνωση των ΜΕΘ του νησιού, προς όφελος των πολιτών της Κρήτης».

Μοιράσου το άρθρο: