Το νέο πάρκο του δήμου Ηρακλείου που δημιουργείται στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, να πάρει το όνομα «Μανώλης Γλέζος», προτείνουν με επιστολή τους στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, «Ενεργοί Πολίτες».

Επίσης προτείνουν την πραγματοποίηση Παγκρήτιας διαδημοτικής ημερίδας προς τιμήν του και ακόμη να ζητήσει ο δήμος την καθιέρωση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Αναλυτικά στην επιστολή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας». Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, «αποχαιρέτησε» το Μανώλη Γλέζο.
Ο πρώτος παρτιζάνος, ο άνθρωπος της αντίστασης, των κοινωνικών αγώνων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να τιμήσει το δικό της άνθρωπο με τις τιμές που επιβάλλονται.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» καταθέτουν μια σειρά προτάσεων για την υλοποίηση αυτής.
-Ονομασία του νέου πάρκου στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων σε «Πάρκο   Μανώλη Γλέζου».
-Διοργάνωση Παγκρήτιας διαδημοτικής ημερίδας με θέματα: «Το νόημα της αντίστασης τότε και σήμερα», και «Το όραμα του Μανώλη Γλέζου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
-Να ζητηθεί, είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΚΕΔΕ η καθιέρωση  12 προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών ετησίως για στελέχη των Δήμων όλης της χώρας. Ένας Δήμος κάθε χρόνο από κάθε περιφέρεια».

Μοιράσου το άρθρο: