Δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που καταγγέλθηκαν σε διάστημα δύο ημερών απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Ηρακλείου.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται σήμερα εξ αναβολής η υπόθεση του 54χρονου γυμναστή, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συρροή και για έργω εξύβριση. Ο 54χρονος, που καταγγέλθηκε την περασμένη Κυριακή από μητέρα ότι φωτογράφιζε τα ανήλικα παιδιά της σε παραλία του δήμου Μαλεβιζίου, αρνείται όσα του αποδίδονται. Υποστηρίζει ότι είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και γι’ αυτό είχε στην κατοχή του το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στους κατασχεμένους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή του.

Στο μεταξύ, για τις 15 Ιουλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση στο αυτόφωρο μίας ακόμη υπόθεσης κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με κατηγορούμενο γνωστό Ηρακλειώτη, που, σε χώρο εκδηλώσεων, την περασμένη Δευτέρα, φωτογράφησε με το κινητό του τρία παιδιά, σε ιδιωτική στιγμή. Το συμβάν καταγγέλθηκε από τις μητέρες των αγοριών και η υπόθεση έφτασε στο αυτόφωρο από όπου δόθηκε αναβολή εν αναμονή του πορίσματος σχετικά με το περιεχόμενο των φορητών υπολογιστών που κατάσχεσαν οι αρχές στο σπίτι του.

Για την υπόθεση ο συνήγορος υπεράσπισής του, Φραγκίσκος Λαμπρινός, δήλωσε: «Η πραγματογνωμοσύνη θα επιβεβαιώσει αυτό που προκύπτει από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ότι δηλαδή ο εντολέας μου δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία»

Μοιράσου το άρθρο: