Φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου.

Η φετινή φωταγώγηση δεν περιελάμβανε εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας, ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) φρόντισαν έτσι ώστε η πόλη να έχει γιορτινή ατμόσφαιρα.

Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην πλατεία Ελευθερίας φωταγωγήθηκε κι ένα μικρό, λαμπερό, διακοσμητικό «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»… σε μικρογραφία, όπου όλοι μπορούν να θαυμάζουν αλλά όχι να συνωστίζονται στα δρομάκια του.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τρία θεματικά σπιτάκια με τρισδιάστατες φιγούρες που βάζουν τα παιδιά στον κόσμο τριών γνωστών παραμυθιών, το ταχυδρομείο για τον Άγιο Βασίλη, καθώς και το παραδοσιακό έλκηθρο για τις απαραίτητες φωτογραφίες των ημερών, πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της covid-19.

Ο στολισμός δρόμων του Ηρακλείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές για όλους μας. Παρ’ ότι δεν θα συναντηθούμε, όπως κάθε χρόνο, στην Πλατεία Ελευθερίας, είμαστε δίπλα σας. Στολίζουμε την πόλη, μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο είναι κυρίως πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, Και την δεδομένη στιγμή, αλληλεγγύη είναι και η τήρηση των μέτρων προστασίας από την covid-19. Καλές γιορτές σε όλους».

Μοιράσου το άρθρο: