Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, έχει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών του Δήμου Ηρακλείου. Οι εκπρόσωποι των γονέων θα θέσουν τα θέματα της υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής και της καθαριότητας, λειτουργικά ζητήματα των σχολείων μετά την καραντίνα, αλλά και το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Καλούν δε τους Συλλόγους Γονέων να παρευρεθούν μαζικά στην σημερινή συνάντηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Πολύδωρος Κουσαφτάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζονται επιπλέον 32 αίθουσες για τη φιλοξενία 550 παιδιών στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την ώρα που αρκετά από τα κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για τις ανάγκες τις σχολικής στέγης είναι ακατάλληλα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, Νίκος Αγγελάκης, αναφορικά με τις 32 αίθουσες διευκρίνισε ότι πρόκειται για προκατασκευασμένες ειδικών προδιαγραφών αίθουσες που θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Όπως είπε, αναμένονται διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος για την προμήθεια δέκα εξ αυτών, ενώ τις υπόλοιπες αίθουσες θα διαθέσει η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.. Κάτι που, όπως είπε, επικαλούμενος ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στον δήμο είναι σε εξέλιξη πενταετές πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.

Μοιράσου το άρθρο: