Η πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου, επιβίβασης και αποβίβασης, «homeport» για το 2019, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο συνολικός αριθμός επιβιβασθέντων και αποβιβασθέντων του κρουαζιερόπλοιου AIDA BLUE ξεπέρασε τους 4000 επιβάτες, γερμανικής κυρίως εθνικότητας και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.
Παρ’ ότι η άφιξη του πλοίου συνέπεσε με την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, με τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους, όλα κύλησαν καλά, το πλοίο μπήκε νωρίτερα στο λιμάνι, η αποβίβαση και επιβίβαση έγινε χωρίς προβλήματα, και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναχώρησε.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι υπηρεσίες ήταν σε ετοιμότητα και για την πρόωρη άφιξη του πλοίου, ενώ το σύνολο των εμπλεκομένων και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, προσέφεραν τον καλύτερο τους εαυτό.
Η σειρά προγραμματισμένων προσεγγίσεων τύπου «homeport», ξεκίνησε φέτος πολύ νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές και μέχρι στιγμής αναμένονται ακόμη εννέα προσεγγίσεις «homeport» μέχρι το τέλος του έτους. Η επόμενη έχει προγραμματιστεί στις 16 Απριλίου.

Μοιράσου το άρθρο: