Αρνητικά ήταν και τα 97 δείγματα που ελήφθησαν χθες από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στο Πολύκεντρο του δήμου Φαιστού, στις Μοίρες, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των άμεσων και έμμεσων επαφών των επτά κρουσμάτων Covid-19 που έχουν καταγραφεί στην περιοχή και φέρονται να σχετίζονται με δύο διαφορετικές εστίες σε κοντινά μεταξύ τους χωριά.

«Χαιρόμαστε, αλλά δεν εφησυχάζουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ζητώντας από τους δημότες να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. «Η εξέλιξη ασφαλώς μας χαροποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Σύμφωνα με τις υποδείξεις και την ανάλυση των ειδικών δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για μια ευτυχή συγκυρία, καθώς εκτιμάται ότι υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό ιικό φορτίο, το οποίο δεν ήταν ικανό για μέγιστη διασπορά. Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο, και δεν πρέπει τα ευχάριστα αποτελέσματα να επιτρέψουν οποιοδήποτε πανηγυρισμό, με δεδομένο ότι μεσολαβεί πάντοτε και το πενθήμερο, κατά μέσο όρο, διάστημα της επώασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολιδάκης σε δήλωσή του. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν και σήμερα κλειστές για το κοινό, ενώ στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Φαιστού, η μάσκα και τα γάντια γίνονται υποχρεωτικά για υπαλλήλους και πολίτες, για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Επτά ασθενείς στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, συνολικά επτά άτομα με Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων. Δύο από αυτά, ένας 70χρονος και η ηλικιωμένη που μαζί με τον σύζυγό της φέρονται να ήταν οι αρχική πηγή μετάδοσης στο ένα από τα χωριά της Μεσαράς, βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, χωρίς να έχει χρειαστεί να διασωληνωθούν. Στην κλινική Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται ο 61 ετών ασθενής που φέρεται να μετέδωσε τον ιό στην ηλικιωμένη μητέρα του, στο δεύτερο χωριό της Μεσαράς, αλλά και ένας 51 ετών άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν ως ύποπτο κρούσμα στην Πνευμονολογική Κλινική, αλλά στον επανέλεγχο βρέθηκε θετικός και κρίθηκε αναγκαία η μετακίνησή του. Τρεις άντρες, ηλικίας 30, 92 και 42 ετών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου καταγράφηκε ένα ακόμη κρούσμα, μία 30χρονη, επαφή άλλης ασθενούς.

Μοιράσου το άρθρο: