Σε καθαρισμό των οικισμών αλλά και σε αποψιλώσεις προχωρεί αυτό το διάστημα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σημειώνοντας πως «η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να σεβόμαστε».

Στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Σιγανός, καλεί τους κατοίκους του Οροπεδίου, να μην ρίχνουν μπάζα στους κάδους απορριμμάτων και σε  κοινόχρηστους χώρους. Ακόμη να μην ρίχνουν  απορρίμματα σε γεμάτους κάδους, αλλά να αναζητούν κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο, και η ρίψη απορριμμάτων να γίνεται πάντα μέσα σε σακούλες. Επίσης να μη γίνεται ρίψη στάχτης στους κάδους αν πρώτα δεν έχει κρυώσει, διότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος  πυρκαγιάς.

Ζητάει επιπλέον να διατηρούνται τα οικόπεδα καθαρά με περιοδικό καθαρισμό και αποψίλωση, να μην τοποθετούνται ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά στα πεζοδρόμια, σε κοινόχρηστους χώρους ,και σε σημεία που εμποδίζουν τα οχήματα.

«Η καθαριότητα- τονίζει ο κ. Σιγανός- δεν είναι θέμα μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας ,αλλά θέμα καθημερινό και υψίστης σημασίας, και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε σε υγεία τον όμορφο τόπο μας».

Μοιράσου το άρθρο: