Ποινή κάθειρξης 9 ετών επέβαλλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στον 49χρονο πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι στο Ηράκλειο, για την υπεξαίρεση συνολικού ποσού ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τις αρχές του 2014 μέχρι τον Μάιο του 2015. Ο 49χρονος κρίθηκε ένοχος για την υπεξαίρεση ποσού άνω των 700.000 ευρώ, από δεκάδες ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Η εταιρεία του, στην οποία ήταν υπεύθυνος ασφαλείας είχε την ευθύνη για τον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων τραπεζών. Επίσης αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας του το ποσό των 534.292 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, επίσης πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία για την πράξη της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Το δικαστήριο αποφάσισε για τον 49χρονο, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την μεταβολή του νομικού χαρακτηρισμού της πράξης σε βάρος του 49χρονου, από απλή κακουργηματική υπεξαίρεση, σε υπεξαίρεση του Ν.1608/50, κρίνοντας ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς τα χρήματα που αφαίρεσε ο βασικός κατηγορούμενος είναι δύο ελληνικές τράπεζες και σύμφωνα με το νόμο εντάσσονται στην προστασία του σχετικού νόμου.

Μοιράσου το άρθρο: