Πρόταση για τη δημιουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, προϋπολογισμού άνω των 730 εκατομμυρίων ευρώ, στην Αγία Βαρβάρα, κατέθεσε ο Δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Επίσης ο Δήμος σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων, με τη δημιουργία «Πράσινων Σημείων», για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ακόμη είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός ειδικού  οχήματος με μεταλλικούς κάδους, 7 κυβικών, για την αποκομιδή αντικειμένων μεγάλου όγκου σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, καθώς και η πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αγορά ενός μεγάλου απορριμματοφόρου.

«Σε όλα τα παραπάνω- τονίζει ο Δήμος- θα πρέπει να προστεθεί η σκληρή δουλειά των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Τους ευχαριστούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να τους βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, γίνεται τακτική συντήρηση των οχημάτων Καθαριότητας, ενώ τοποθετήθηκαν και κάμερες οπισθοπορίας στα απορριμματοφόρα, για την ασφάλεια και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού της Υπηρεσίας».

Τέλος παρακαλούνται οι δημότες να δείξουν την απαραίτητη φροντίδα ώστε να διατηρούνται, όσο το δυνατόν, καθαροί οι δημόσιοι χώροι και να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να μην επιβαρύνεται περισσότερο η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου».

Μοιράσου το άρθρο: