Ένα «κήπο με βιβλία», δημιουργεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, προχωρώντας σε προτάσεις για τους μικρούς της φίλους για να διαβάσουν, να «ταξιδέψουν», να χαρούν, να συγκινηθούν, να προβληματιστούν και να εμπνευστούν από έργα γνωστών συγγραφέων και εικονογράφων παιδικής λογοτεχνίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά επιλογών των πιο αγαπημένων παιδικών βιβλίων, αλλά και νέων κυκλοφοριών, πολλά από τα οποία είναι βραβευμένα, όλα πάντως είναι επιλεγμένα με γνώμονα την ομορφιά του παιδικού μυαλού, όπως αυτή υπηρετείται από ταλαντούχους δημιουργούς.

Η λίστα εμπλουτίζεται σταδιακά με νέες κυκλοφορίες, βραβευμένα βιβλία ή κλασικά αγαπημένα των παιδιών. Κάποιοι από τους τίτλους υπάρχουν ήδη στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι μικροί αναγνώστες μπορούν να τα δανειστούν.

Το δανειστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αυτή την χρονική περίοδο λόγω της πανδημίας covid-19, λειτουργεί μόνο πρωί, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:30 με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Μοιράσου το άρθρο: