Τριάντα τρία είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο νησί εξαιτίας του προφίλ των κρουσμάτων αυτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρόκειται για διάσπαρτα κρούσματα, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός στενών επαφών υψηλής επικινδυνότητας και μεγάλα ποσοστά μετακινήσεων. Εξήγησε έτσι τη λήψη μέτρων στο νησί παρά τα χαμηλά ποσοστά θετικών κρουσμάτων. Η λήψη μέτρων για τις επόμενες 7-8 μέρες, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι απαραίτητη ώστε να μην παρουσιαστεί έξαρση του ιού.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη είναι 85, ενώ σήμερα σε αυτά προστίθεται το πρώτο επίσημο κρούσμα του νέου κορονοϊού στον Άγιο Νικόλαο.

Υποδειγματικά εφαρμόστηκε χθες στο Ηράκλειο το μέτρο του νέου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο, φάνηκε πως οι παρέες συνέχισαν να συγχρωτίζονται στους πεζόδρομους της πόλης. Το μοναδικό πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν σε ένα internet cafe στο κέντρο του Ηρακλείου. Συνεπείς ήταν και οι καταστηματάρχες στη Χερσόνησο, όπου, όμως, παρατηρήθηκε συνωστισμός χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και στις παραλίες της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: