Δύο θάλαμοι Βιοασφάλειας τάξης 2, τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενισχύοντας τις αυξημένες ανάγκες υγείας στην μάχη κατά του κορονοϊού. Η χρηματοδότηση των θαλάμων έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του διευθυντή του Εργαστηρίου καθηγητή Γιώργου Σουρβίνου.

Το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας έχει οριστεί ως Εργαστήριο Αναφοράς του κορονοϊού σε ολόκληρη την Κρήτη και μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού, καλείται να ανταποκριθεί στην εκτέλεση ενός σημαντικού αριθμού μοριακών τεστ, σε καθημερινή βάση για την έγκαιρη ανίχνευση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας του Κορωνοϊού σε συστράτευση και αγαστή συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, τα Νοσοκομεία, τις Δομές Υγείας και όλους τους επιστημονικούς φορείς του νησιού στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της νόσου και εξακολουθεί να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας, όπως άλλωστε έπραξε με συνέπεια και αποφασιστικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κρήτης από τον Ιανουάριο είχε προσφέρει έκτακτη επιχορήγηση στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να προετοιμαστεί ώστε να λειτουργήσει ως Εργαστήριο Αναφοράς του Κορωνοϊού στην Κρήτη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

Μοιράσου το άρθρο: