Σε πλήρη ανάπτυξη θα βρίσκονται στην Κρήτη από την ερχόμενη Δευτέρα οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συνδράμουν στην αύξηση των διενεργούμενων τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού και στα αεροδρόμια της Κρήτης, όπου οι αφίξεις τουριστών καταγράφουν ανοδική πορεία σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Για τον συντονισμό των Κινητών Ομάδων Υγείας στο νησί η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τα στελέχη των ΚΟΜΥ και τους επόπτες που έχουν οριστεί ανά περιφερειακή ενότητα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η κ. Μπορμπουδάκη, από Δευτέρα θα λειτουργούν οι 27 από τις συνολικά 28 ΚΟΜΥ που προβλέπονται στην Κρήτη. Έντεκα θα δραστηριοποιούνται στον νομό Ηρακλείου, οκτώ στον νομό Χανίων και από τέσσερις στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την ίδια, με την αύξηση των ΚΟΜΥ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις κλειστές δομές -γηροκομεία κ.α.-, θα υποστηριχθεί περαιτέρω η διενέργεια τεστ στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και με απογευματινή βάρδια, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει συνδρομή και σε άλλες πύλες εισόδου του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο: