Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε 15 μαθητές από τη Β΄ Γυμνασίου, μέχρι την Γ΄ Λυκείου, μέσα από ένα πρόγραμμα 17 δίωρων μαθημάτων, οργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Προώθησης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους μαθητές, να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε σύγχρονες θεματικές STEM, να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν έναν νέο τρόπο σκέψης και να αναλάβουν δράση ώστε να αναζητήσουν οι ίδιοι λύσεις σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα που αφορούν την πόλη τους.

Η θεματολογία των εφαρμογών είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη ανοικτή  πλατφόρμα µε υλικό και λογισμικό, Arduino, οι μαθητές θα κάνουν την εισαγωγή στον κόσμο των αυτοματισμών, θα σχηματίσουν ομάδες, θα επιλέξουν ένα πρόβλημα της πόλης τους, θα δουλέψουν πάνω σε αυτό και θα προτείνουν λύση.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 17:00 έως τις 19:00 στον χώρο του Δημοσκοπίου Ηρακλείου, στην λεωφόρο Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός.

Μοιράσου το άρθρο: