Στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου έγινε σήμερα το μεσημέρι η ταφή του 42χρονου Γερμανού ερευνητή Andreas Hilboll, που άφησε χθες το απόγευμα την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ, χτυπημένος από το νέο κορονοϊό. Το συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, ένας συνάδελφος και συνεργάτης του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι επιστολές που έστειλαν οι γονείς του και η σύντροφός του και διαβάστηκαν στο τέλος της τελετής.

«Όλα έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό», τόνισε σε δηλώσεις της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, και συμπλήρωσε: «Ευχή μας να μην έχουμε άλλους νεκρούς, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε στα σπίτια μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».
Η κα. Μπορμπουδάκη είπε ότι, «η ταφή έγινε κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, τη σύντροφό του και την πρόξενο της Γερμανίας στο Ηράκλειο, ενώ υπογράμμισε ότι σε μήνυμά της η οικογένεια του 42χρονου ευχαρίστησε το προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ».

«Υπήρξε μια επιπλοκή που είναι γνωστή γιατί έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά παγκοσμίως. Από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν, διότι είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί», υπογράμμισε η διοικήτρια της Υ.ΠΕ. Κρήτης.
Αποχαιρετισμός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ανακοίνωσή του εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για το θάνατο 42χρονου και επισημαίνει το ερευνητικό του έργο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο Δρ. Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορονοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας.

Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό  του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές  και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης, όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του.

Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

Μοιράσου το άρθρο: