Δύο πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ με 253 επιβάτες έκαναν «ποδαρικό» χθες, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, μετά το άνοιγμα της αεροπορικής σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο «Νίκος Καζαντζάκης» είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, και αρκετοί ήταν οι Βρετανοί τουρίστες που υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό με βάση την διαδικασία που ακολουθείται τις τελευταίες εβδομάδες.
Σήμερα Πέμπτη, μέχρι το βράδυ, αναμένονται στο «Νίκος Καζαντζάκης» επτά πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα, από το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, τη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο με περίπου 1000 επιβάτες.
Χαρούμενοι δηλώνουν οι Βρετανοί τουρίστες για το άνοιγμα των πτήσεων προς την Ελλάδα και την δυνατότητα που έχουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με τις αερολιμενικές αρχές είναι συνεργάσιμοι στην τήρηση των μέτρων.
Σήμερα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, πραγματοποιούνται καθημερινά 825 τεστ για τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί και θα εξαρτηθεί από τις αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Μοιράσου το άρθρο: