Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε στην Κρήτη το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε χθες το νησί. Δρόμοι πλημμύρισαν, καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές από χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Μεσαράς.

Δεκαπέντε λεπτά διήρκεσε η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Τυμπακίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές οι ελαιοκαλλιέργειες και θερμοκήπια. Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κόκκινο Πύργο και κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον απεγκλωβισμό του.

Οι δήμοι Φαιστού και Γόρτυνας, προχώρησαν στο κλείσιμο με αλυσίδες και όγκους χωμάτων των ιρλανδικών διαβάσεων σε ρέματα και τον Γεροπόταμο για την αποφυγή ατυχημάτων. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και το Γυμνάσιο Τυμπακίου από την εισροή υδάτων. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών τα σχολεία έκλεισαν σε όλο το δήμο Φαιστού.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, είπε ότι έχει καταστραφεί στο σύνολό του το αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου, σημειώνοντας ότι απαιτείται η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του κράτους για την αποκατάστασή του.

Μοιράσου το άρθρο: