«Το Πάσχα του καλοκαιριού», όπως είθισται να χαρακτηρίζεται ο Δεκαπενταύγουστος, δε θα εορταστεί φέτος με τη συνήθη μεγαλοπρέπεια. Η Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας απευθύνει έκκληση στους προσκυνητές και το εκκλησίασμα να προσέρχονται τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στα προσκυνήματα της Παναγίας φορώντας απαραίτητα τις μάσκες προστασίας.

Η Μητρόπολη προκάλεσε σχετική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων Γόρτυνας και Φαιστού, των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής και των εκπροσώπων των Μονών Οδηγητρίας, Κουδουμά και Καλυβιανής, που εορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο, ζητώντας από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και η προσέλευση των πιστών να γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα.

Στο μεταξύ, φέτος δε θα πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Χαρακιανής, που γινόταν κάθε χρόνο την 15η Αυγούστου. Όπως σημειώνεται, πάντως, σε ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Ατάλης στο Μπαλή, η εικόνα της Παναγίας θα βρίσκεται κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και στη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, στον χώρο του Προσκυνήματος.

 

Μοιράσου το άρθρο: