Επί τάπητος τέθηκαν σήμερα τα προβλήματα των Δήμων της Κρήτης, αλλά και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης, που έγινε με την παρουσία και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.  

Η διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης επεσήμανε στον κ. Παπαστεργίου, το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης και αναπλήρωσης εσόδων των ΟΤΑ, λόγω και των μέτρων που λαμβάνουν οι Δήμοι για ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα στήριξης των ΔΕΥΑ των οποίων τα οικονομικά πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο βιωσιμότητάς τους, ενώ προτάθηκε να παρέμβει η ΚΕΔΕ προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα δεδομένων, όπου θα καταγράφονται οι απώλειες εσόδων των ΟΤΑ, προκειμένου βάσει αυτής της καταγραφής και με μια δίκαιη κατανομή να ενισχυθούν οι Δήμοι της χώρας.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν τεθεί από την ΠΕΔ Κρήτης, και έχουν να κάνουν με την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού προς τους Δήμους αλλά και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.

Εκτενής αναφορά έγινε για την πορεία της προκήρυξης για πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων καθώς και διάφορα άλλα θέματα όπως η αδειοδότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και κτιρίων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη για την πρόσκληση αλλά και τη συνεργασία και συνεισφορά στο διάλογο που διεξάγεται με τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Ενημέρωσε δε αναλυτικά τα μέλη της ΕΕ για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους ΟΤΑ της χώρας. Συμφωνήθηκε μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα.

Μοιράσου το άρθρο: