Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, ο δήμος Ηρακλείου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.
Στόχος η στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την λειτουργικότητά τους και τις ενδοοικογενειακές τους σχέσεις. Το μνημόνιο υπέγραψαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης κ. Πέτρος Παπαδάκης.


Ο Δήμος Ηρακλείου με τις Κοινωνικές του Υπηρεσίες θα στηρίζει και θα παραπέμπει στις δομές αυτές όσες οικογένειες με ανήλικα τέκνα αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά ζητήματα και είναι σε κατάσταση ένδειας. Από την πλευρά τους, τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», θα παρέχουν προγράμματα και υπηρεσίες ενδυνάμωσης με στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και στην ενίσχυση της λειτουργικότητά της.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία επιδιώκεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η υλοποίηση κοινών δράσεων, η συνεργασία των στελεχών και του επιστημονικού προσωπικού των υπηρεσιών, με μόνο στόχο όπως επισημάνθηκε χθες, την υποστήριξη των οικογενειών και των παιδιών τους και την ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας.

Μοιράσου το άρθρο: