Αναβολή για τις 10 Ιουνίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση, δόθηκε εκ νέου χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού από δύο νεαρούς του διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού φοιτητή τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν, εκτός από τον διασώστη, συνάδελφοί του, οι οποίοι προχώρησαν και πάλι σε στάση εργασίας, ζητώντας την τιμωρία των δραστών και την λήψη μέτρων ασφάλειας. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Στη νέα αναβολή αναφέρθηκε ο διευθυντής του Παραρτήματος Κρήτης του ΕΚΑΒ, Ανέστης Κιούλπαλης, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του: «Ο συνάδελφός μας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο σοβαρά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ένας ανθρώπους να πηγαίνει στη δουλειά του, να βοηθάει τον συνάνθρωπο του – γιατί αυτή είναι η δουλειά μας- και να βρίσκεται τραυματίας στο νοσοκομείο. Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει…χθες. Ας ελπίσουμε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, για να σταματήσουν οι επιθέσεις σε εκείνους που πάνε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους».
  
Παράσταση πολιτικής αγωγής έχουν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης καθώς και ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Άρης Ροζάκης έκανε λόγο για βαρύτατες συνέπειες, από έναν «βάναυσο και αναίτιο» ξυλοδαρμό. Πρόσθεσε, ακόμη, πως ο 46χρονος διασώστης «μετά την δολοφονική επίθεση υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες, αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα στο τύμπανο του αυτιού του είναι πιθανό να μην αποκατασταθεί».

Μοιράσου το άρθρο: