Στο Παγκρήτιο στάδιο έγινε σήμερα η τοποθέτηση του νέου ηλεκτρονικού πίνακα  διαστάσεων 13Χ6 μέτρων, παρουσία του περιφερειάρχη  Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιδημάρχου Ηρακλείου, σε θέματα καθαριότητας και αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά και στελεχών του σταδίου.

Η παλαιότερη οθόνη, όπως δήλωσε ο κ. Βαρδαβάς αντικαταστάθηκε μετά  από 16 χρόνια και ο προϋπολογισμός προμήθειας και εγκατάστασης της νέας είναι 150.000 ευρώ, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη. Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε, ότι το συγκεκριμένο έργο όπως και άλλα που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και προγραμματιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αναβαθμίζουν την λειτουργία του Παγκρήτιου σταδίου.

Στις υποδομές και στο έργο της αναβάθμισης του Παγκρήτιου σταδίου σε συνεργασία με τον Δήμο, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης, σημειώνοντας ότι «η αναβάθμιση της λειτουργίας του σταδίου είναι προς όφελος των αθλουμένων, των θεατών, ενώ το στάδιο είναι σε θέση να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Συνεχίζουμε τη συνεργασία και με τα υπόλοιπα έργα και θεωρούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτά τα οποία αναλάβαμε ως Περιφέρεια και ως Δήμος Ηρακλείου ολοκληρώνονται»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Σταδίου με την προμήθεια και την εγκατάσταση των πιο σύγχρονων υλικοτεχνικών υποδομών».

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η οθόνη LED λειτουργεί ως video wall για την προβολή ζωντανού βίντεο, διαφημίσεων, εικόνων, μηνυμάτων,  καθώς και ως κλασσικός ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων για αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου, μέσω κατάλληλου λογισμικού και χειριστηρίων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του σημείου τοποθέτησης και της συνεχούς έκθεσης σε υγρασία, ανέμους, βροχή, ήλιο και άλατα, λόγω της θάλασσας, η οθόνη είναι απολύτως στεγανή. Επίσης μπορεί να λειτουργεί  σε θερμοκρασία από -20°C έως +60°C.

Για τον χειρισμό της οθόνης έχουν προβλεφθεί ειδικά λογισμικά και εξοπλισμός ενώ για την διασφάλιση της λειτουργίας της έχει προβλεφθεί και εφεδρικός εξοπλισμός λειτουργίας.

Μοιράσου το άρθρο: