Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ορίζεται ως προϊσταμένη επιβλέπουσα αρχή για τα έργα Οδικής Ασφάλειας στο Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή, που ήταν αίτημα της νέας διοίκησης του ΟΑΚ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό «να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση των πιο σημαντικών οδικών έργων, από την μια μέχρι την άλλη άκρη του Β.Ο.Α.Κ.», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Άρης Παπαδογιάννης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως μια σπουδαία αρχή για τον φορέα.
Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Πρόκειται για μια ουσιαστική εξέλιξη, που επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γίνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο ολόκληρου του νησιού. Η «Οδική Ασφάλεια», αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα με πολλαπλές προεκτάσεις, το οποίο οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και χωρίς σκοπιμότητες».

Μοιράσου το άρθρο: