Στον απολογισμό των πεπραγμένων του για το 2019 προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Έκανε λόγο για ιεραρχική προτεραιότητα στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης αποβλήτων, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση 35 εκατομμυρίων ευρώ για τα 452 επικίνδυνα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, έργο που θα ξεκινήσει φέτος και τόνισε ότι θα συνεχιστεί η πίεση μέχρι να κατασκευαστούν ο ΒΟΑΚ, οι κάθετοι οδικοί άξονες και το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ειδική αναφορά έκανε τόσο στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, σημειώνοντας ότι έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα ύψους 248 εκατ. ευρώ, όσο και στην πρόοδο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπου εντάχθηκαν έργα 330 εκατομμυρίων ευρώ.

Για «χαμηλό όραμα, χαμηλές προσδοκίες και χαμηλή αποτελεσματικότητα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ενώ κριτική δέχθηκε η περιφερειακή αρχή και από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη».

Μετά την απολογιστική συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου με μοναδικό θέμα την κατάρτιση σχεδίου δράσης της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού για το 2020.

Μοιράσου το άρθρο: