Κοινή ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Φιλόδημος», αλλά και για το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του υπουργείου Εσωτερικών, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ των Νομών της Κρήτης, αναφέροντας ότι το «Φιλόδημος» ήταν ένα πετυχημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χρηματοδοτούσε έργα στους Δήμους, την τοπική αυτοδιοίκηση, την πιο δύσκολη περίοδο.

Επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος» μετονομάστηκε σε «Αντώνης Τρίτσης», με παράλληλη μεταφορά των έργων, χωρίς να υπάρχουν νέα έργα σε αυτό.

«Η προσφιλής τακτική αποδόμησης του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται- τονίζουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά αυτή τη φορά το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο. Πρόκειται για 40 έργα που έχουν ενταχθεί στον «ΦιλόΔημο» στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους κατά το έτος 2018 και τα υπόλοιπα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους 2019, με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πρόκειται για έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί, ενώ ένα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί πολύ πριν το «σώσει» ο ανεκδιήγητος κ. Θεοδωρικάκος».

Καταλήγοντας οι Νομαρχιακές του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν: «Θα πρέπει, λοιπόν, κάποιος να εξηγήσει πως γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση. Διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι υπογράφοντες σε όλα τα επίπεδα θα είχαν τις αντίστοιχες ευθύνες».

Μοιράσου το άρθρο: