Ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι Υποδιοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου. Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον της Διοικήτριας, Λένας Μπορμπουδάκη, η οποία έστειλε μήνυμα ομαδικής συνεργασίας.
«Θα δουλέψουμε ως ομάδα, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπορμπουδάκη, ενώ, αναφερόμενη στους δύο υποδιοικητές, τόνισε:»Είναι δύο άνθρωποι που κατέχουν το χώρο της Υγείας, καθότι υπηρετούν σε αυτόν. Οπότε, γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες στις νοσοκομειακές δομές και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή στο πρόσωπο και της πολιτικής ηγεσίας που εμπιστεύτηκε σε εμάς τη διοίκηση της Υγείας αυτού του τόπου. Θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με σεβασμό στον άνθρωπο και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων. Να είστε βέβαιοι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις ζωές όλων».
«Πρέπει να υπερασπιστουμε την Υγεία. Η οικονομική και κοινωνική κρίση θέλω να πιστεύω ότι μας έκανε ωριμότερους» ανέφερε μετά την ορκωμοσία ο Χάρης Λυδάκης. Και πρόσθεσε: «Πρωταρχικός μας στόχος θα έλεγα ότι είναι πραγματικά η υποστήριξη των αδυνάμων, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να διακινήσουν μόνοι τους τα ζητήματα της υγείας τους και υποχρεούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους. Όταν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα και του παρουσιαστεί ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να διαλύσει οικονομικά και οικογενειακά»
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγαπίου ανέφερε: «Οφείλω να σας πω ότι αυτές τις πρώτες ημέρες έχουμε καταγράψει ανάγκες και κενά. Και με βάση αυτά έχουμε αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι, ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό, δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να στηρίξουν τον τομέα και τις δομές Υγείας.
Οι κατευθηντήριες γραμμές που θα κινηθούμε είναι τρεις: η πρόληψη, οι ίσες και αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στις δομές Υγείας για όλους και, τρίτον, να μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω έμφαση σε ανθρώπους που προσέρχονται σε στιγμές αδυναμίας και πόνου.»

Μοιράσου το άρθρο: