Στο επίκεντρο του παγκόσμιου σκακιστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν για οκτώ μέρες, τα Ανώγεια με τη διοργάνωση του “7ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά “Ιδαίον Άντρο”, το οποίο ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Ιταλό Νταβίντ Αλμπέρτο.

Με συμμετοχές σκακιστών από επτά χώρες, με δυνατές παρτίδες και στα τρία γκρουπ δυναμικότητας, με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις και με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων αλλά και επισκεπτών, η διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Σημαντική παράμετρος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί η εμπλοκή με το σκάκι όλο και περισσότερων παιδιών και νέων από τα Ανώγεια και τις γύρω περιοχές οι οποίοι ανακαλύπτουν τις αρετές ενός πνευματικού αθλήματος, πυκνώνοντας τους κοινωνικούς δεσμούς αλλά και καταφέρνοντας να διακριθούν.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι μεγάλος νικητής του τουρνουά ήταν ο Ιταλός Νταβίντ Αλμπέρτο με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Μαλικέντζος και την τρίτη θέση ο Πολωνός Γκρεγκόρ Νασούτα ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Ινδή Μπάκτι. Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας την πρώτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος και την δεύτερη θέση ο Ανωγειανός Γιάννης Χαιρέτης ενώ στην τρίτη θέση κατετάγη ο Γιάννης Μαρής.

Μοιράσου το άρθρο: