Περιφερειακή σύσκεψη για την παιδεία οργανώνει αύριο στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτηρίου Ανδρόγεω, η επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με εισηγητές τον πρώην υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τον Παύλο Χαραμή.

Θα γίνει αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της εκπαίδευσης, συζήτηση για την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες τόσο κατά βαθμίδα εκπαίδευσης, όσο και σε ολομέλεια, θα εξαχθούν συμπεράσματα και προτάσεις, που θα μεταφερθούν στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 21 και 22 Φεβρουαρίου 2020.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:

«Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό που αντιδρά στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, κάθε προοδευτικό πολίτη που αγωνίζεται για μια εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, να συμμετάσχει στις εργασίες της σύσκεψης.

Η νεοδεξιά κυβερνητική λαίλαπα, η οποία σαρώνει το κοινωνικό κράτος και έχει στοχοποιήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, στοχεύοντας στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της, θα μας βρει απέναντι, με συγκροτημένες προτάσεις και προγραμματικό λόγο».

Μοιράσου το άρθρο: