Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στα νοσοκομεία της Κρήτης με στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους, στο πλαίσιο της συνδρομής της Περιφέρειας Κρήτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εξηγώντας πως η Περιφέρεια που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ., έχει υιοθετήσει σχετική πρόταση και το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους ή και ευρωπαϊκούς πόρους. Το συγκεκριμένο έργο θα έρθει ως πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το ένα εκατομμύριο ευρώ που διατέθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη καταβάλλει το αντίτιμο για 20 αναπνευστήρες από την Κίνα, οι οποίοι θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα. Σημείωσε δε, πως εκτός από τις 200.000 μάσκες που διέθεσε, τις επόμενες μέρες καταφθάνει πρόσθετο υλικό, ως δωρεά από την επαρχία Χαϊνάν της Κίνας, το οποίο θα περιλαμβάνει 50.000 απλές μάσκες αλλά και 3.000 ενισχυμένες.

Μοιράσου το άρθρο: