Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς, ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο του Σώματος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τονίζουν οι συνεδριάσεις «διά περιφοράς» να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα.

Όπως αναφέρουν: «Με τη συνεδρίαση διά περιφοράς, που επιλέγει η περιφερειακή αρχή Κρήτης προκύπτουν ζητήματα όπως:

Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε περιφερειακός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων. Ακόμη και μετά την ανάρτηση των αποφάσεων στη Διαύγεια και των πρακτικών της κάθε συνεδρίασης στην ψηφιακή πλατφόρμα της περιφέρειας, γίνεται γνωστό μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και όχι οι τοποθετήσεις παρατάξεων και συμβούλων.

Δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα  να αποφασίσουν τα περιφερειακά  συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις, ούτε να γίνεται επί της ουσίας συζήτηση επερωτήσεων, ερωτήσεων.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που δεν σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία από τον ιό και η περιφερειακή αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη  τις προθεσμίες που υπάρχουν.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: