Την αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και την καύση απορριμμάτων εξέφρασαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο τα στελέχη του νέου κόμματος των Πρασίνων οποίοι πραγματοποιούν περιοδεία στην Κρήτη. Επίσης, αντιτάχθηκαν στην κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου που σχεδιάζεται στο Καστέλι καθώς και στα αιολικά πάρκα τα οποία όπως ανέφεραν, δεν σέβονται το περιβάλλον.

«Το νέο κόμμα των Πράσινων στοχεύει στην αυτόνομη ανασυγκρότηση του χώρου της πολιτικής οικολογίας και ήδη συσπειρώνει το κόμμα ‘Πράσινοι-Αλληλεγγύη’ και το Κόμμα Πειρατών αλλά και στελέχη της κοινωνίας των πολιτών, των αγώνων για το περιβάλλον και τα δικαιώματα», δήλωσε η Συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, Αλία Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

«Οι επιδημίες, όπως αυτή με τον κορονοϊό, οφείλονται στην καταστροφή των οικοσυστημάτων που φέρνουν τα ζώα κοντά μεταξύ τους και με τον άνθρωπο αλλά και στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Η κλιματική κρίση απειλεί τον πλανήτη λόγω της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα. Γι’ αυτό οι Πράσινοι είναι αντίθετοι με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που απειλούν επιπλέον και την ειρήνη. Είναι, ακόμα, αντίθετοι με προωθούμενη καύση των απορριμμάτων και ζητούν να προωθηθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, επανάχρηση. Η οικολογία δεν είναι το παντεσπάνι των πλουσίων αλλά ζωτική ανάγκη επιβίωσης»είπε μεταξύ άλλων ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Μοιράσου το άρθρο: