Η διαδικασία έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων του φράγματος Αμιρών- Αγίου Βασιλείου, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχαν χθες η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, με το δήμαρχο Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη.

Η κα. Κοζυράκη ανέφερε ότι ήδη ολοκληρώνονται οι απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο φάκελος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, αφού απομένει η γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου η οποία και αναμένεται εντός του Νοεμβρίου. Με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων το έργο μετά από σαράντα και πλέον χρόνια διαδικασιών θα είναι ώριμο για χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε την κα Κοζυράκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης για τις ενέργειες τους, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Τόνισε ότι μετά την έκδοση τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχει διασφαλίσει το ποσό των 2.500.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Μοιράσου το άρθρο: