Η σύμβαση για την χρηματοδότηση 13 πράσινων σημείων σε ισάριθμο αριθμό δήμων της Κρήτης, υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη και Κώστα Βαρδαβά.
Η σύμβαση αφορά στην εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση των έργων κατασκευής των πράσινων σημείων στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Φαιστού, Βιάννου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Μυλοποτάμου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.
Το έργο χρηματοδοτείται με 250.000 ευρώ και εντάσσεται στις μελέτες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Κρήτης.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη συνεργασία με όλους τους φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων με τη χρηματοδότηση για τα πράσινα σημεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε ότι μέχρι το 2023 ο Περιφερειακός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί με συνολική χρηματοδότηση 150 εκ. που διατίθενται από δημόσια χρηματοδότηση.
Τα πράσινα σημεία αποτελούν οργανωμένα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν χαρτί, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, ογκώδη υλικά κ.α.» και όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Σύνδεσμος «κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση στήριξης των Δήμων – Μελών του με την ωρίμανση του έργου κατασκευής των πράσινων σημείων ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουμε στη συνέχεια να διερευνήσουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραπάνω έργων, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση του ΠΕΣΔΑΚ».
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε: «Με συνεργασία και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ολοκληρώνουμε τα απαιτούμενα βήματα ώστε οι μελέτες μας είναι ώριμες και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρήματα από τις προσκλήσεις που έχουν ήδη ανοίξει για σημαντικά έργα όπως τα δυο πράσινα σημεία».

Μοιράσου το άρθρο: