Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου, οι τρεις από τους έξι Βούλγαρους που διώκονται για την διάπραξη 77 κλοπών, την τελευταία οχταετία, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν.
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας, περιλαμβάνονται συνολικά 18 άτομα, 16 Βούλγαροι και δύο ημεδαποί. Οι 77 κλοπές και πέντε απόπειρες σε σπίτια, αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που αποδίδονται στους δράστες, τους απέφεραν λεία κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.
Σε βάρος των δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, αλλά και για τις πράξεις της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία, της εκβίασης καθώς και της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.

Μοιράσου το άρθρο: