Με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και με αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, της διοικήτριας 7ης ΥΠΕ, Λένας Μπορμπουδάκη και του αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης από ιδίους πόρους της θα προβεί στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία εν συνεχεία θα παραχωρήσει στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές ευθύνης της.

Παράλληλα, με ταχείες διαδικασίες προχωρά η προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ και άλλων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων.

Οι ενέργειες αυτές, όπως ανέφεραν ο Σταύρος Αρναουτάκης και η Λένα Μπορμπουδάκη, συνιστούν μια ακόμα ηθική, πρακτική και ουσιαστική βοήθεια προς τις νοσηλευτικές μονάδες του νησιού, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες.

Ο κ. Αρναουτάκης, ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και κάθε εργαζόμενο και εθελοντή στις υγειονομικές δομές της Κρήτης, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Μοιράσου το άρθρο: