Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών. Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της Περιφέρειας με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη, συμμετείχε στην επίσημη ενημέρωση που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη, με την συνδιοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.
«Η Κρήτη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προοπτική για τη δημιουργία τοπικών γραφείων Film Office, πιστεύοντας ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση του κινηματογραφικού τουρισμού» τόνισε ο κ. Φασουλάκης.
Το φυσικό περιβάλλον, η μεγάλη ετήσια ηλιοφάνεια και το εξαιρετικό κλίμα της Κρήτης, καθιστούν το νησί προνομιακό τόπο για την ανάπτυξη οπτικοακουστικών παραγωγών. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιλέξει από το 2013 να προβάλλει την Κρήτη τουριστικά αναδεικνύοντας το πλεονέκτημα που έχει το νησί ως ένα τεράστιο φυσικό στούντιο για κινηματογραφικές ταινίες.
Με το σύνθημα «Studio Greece», οι κυβερνητικοί φορείς στοχεύουν στην προσέλκυση μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών, μετά την διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού τοπίου στη χώρα μας, με την καθιέρωση χρηματοδοτικών κινήτρων (cash rebate) και φοροαπαλλαγών.

Μοιράσου το άρθρο: