Την προσοχή των πολιτών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν ιστορικό αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών, των ηλικιωμένων και των παιδιών, συνιστά η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, λόγω της μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης. Το πρόβλημα θα είναι εντονότερο στα Χανιά και στο Λασίθι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Άτομα αυξημένου κινδύνου, με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, μόνιμη η παροδική παροχή οξυγόνου, αναπνευστική ανεπάρκεια όλα τα στάδια, να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να μένουν μόνο σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους και να έχουν επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για παροχή επιπλέον οδηγιών. Προσοχή και για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις.
Άτομα με γνωστό ιστορικό αναπνευστικής αλλεργίας: Περιορισμός παραμονής και αποφυγή σωματικής άσκησης και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους μέχρι την λήξη του φαινομένου. Συνεννόηση με τον κατάλληλο ιατρό για πιθανή παροχή θεραπευτικής αγωγής.
Υγιείς ενήλικες: Μείωση παραμονής και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους. Μπορεί να παρουσιασθούν αναπνευστικές δυσκολίες άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Παιδιά σε σχολική ηλικία: Αποφυγή εξόδου στους προαύλειους χώρους των σχολείων και κλιματισμός των εσωτερικών των σχολείων, για περιορισμό της σκόνης και στο εσωτερικό. Τα παιδιά με γνωστό ιστορικό αλλεργίας η αναπνευστικής δυσχέρειας να έχουν επαφή με τον παιδίατρό τους.

Μοιράσου το άρθρο: