Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, τρία πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων για προσωπική του χρήση, μετά από την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού και αφού αναζήτησε σπόρους και οδηγίες στο διαδίκτυο. Επίσης, ανέφερε ότι ως μέλος σκοπευτικού συλλόγου κατείχε νόμιμα δύο από τα όπλα και τις σφαίρες.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Κώστα Παπαμαστοράκη, στον εντολέα του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ευρισκόμενα σε γλάστρες ύψους έως 1,8 μέτρων, 22 γραμμάρια κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, 91 γραμμάρια κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης. Ακόμη βρέθηκαν 3 πιστόλια, 2 κυνηγετικά όπλα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 875 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 2.295 ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, 2 σπαθιά, βαλλίστρα και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λάμπες φωτισμού και θέρμανσης, εξαερισμός, φίλτρο αέρος, υγρασιόμετρο, ανεμιστήρες).

Μοιράσου το άρθρο: