Ψηφιακό σύστημα θα τοποθετηθεί για να καθοδηγεί άτομα που πάσχουν από τυφλότητα προκειμένου να μπορούν  να περιηγηθούν στο εσωτερικό και να κατευθύνονται με ακρίβεια στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Λασιθίου στα οποία επιθυμούν να εξυπηρετηθούν για διάφορες υποθέσεις τους.

Την Παρασκευή,  ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρο Επιτροπάκη, τον αντιπρόσωπο της εταιρείας  που θα προμηθεύσει την Περιφέρεια εισάγοντας το σύστημα από το Ισραήλ, καθώς και τον εκπρόσωπο του ΙΤΕ Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Επιτροπάκης , «το σύστημα αυτό έχει αγοραστεί μετά από συνεργασία  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης με Ισραηλινό Οργανισμό. Αφορά εφαρμογή (application) στο κινητό τηλέφωνο, η οποία αξιοποιεί σύστημα GPS, οι «φάροι» του οποίου θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στους τοίχους εσωτερικά του Διοικητηρίου. Από τα σημεία αυτά εκπέμπεται σήμα σε οποιουδήποτε τύπου κινητό τηλέφωνο (android ή άλλης τεχνολογίας) και τον πληροφορεί φωνητικά και τον καθοδηγεί στην Υπηρεσία που έχει επιλέξει να μεταβεί. Το λογισμικό μπορεί ο κάθε χρήστης να το κατεβάσει όπως κάθε άλλη εφαρμογή (app)».

Μοιράσου το άρθρο: