Ρέθυμνο: Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες μετά τη νεροποντή

Αποκαρδιωτική και πέρα από κάθε φαντασία είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες του Ρεθύμνου, μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή πριν δύο εβδομάδες.

Ρέθυμνο: Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες μετά τη νεροποντήΤόνοι σκουπιδιών, κυρίως πλαστικών, που είχαν πεταχτεί σε ποτάμια και ρέματα βρέθηκαν στη θάλασσα, η οποία από την πλευρά της τα… επέστρεψε πίσω στην ξηρά, με τις εικόνες να δείχνουν μια πραγματικότητα που οφείλεται στην ανθρώπινη ασυνειδησία και απερισκεψία.

Ο δήμος Ρεθύμνου είναι εκείνος που έχει αναλάβει τώρα τον καθαρισμό των παραλιών, αλλά και να πληρώσει το πολύ υψηλό κόστος γι’ αυτό.

Ρέθυμνο: Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες μετά τη νεροποντήΟ αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Λελεδάκης, εκτιμά ότι μόνο από τις παραλίες της πόλης εκτιμάται ότι θα μαζευτούν 15 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών. Θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Αμαρίου και αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα πληρώσει ένα ποσό περίπου 350.000 ευρώ, μόνο για την εναπόθεσή τους. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο το 1/3 των απορριμμάτων όλης της χρονιάς που μεταφέρει ο Δήμος στο ΧΥΤΑ, είναι μαζεμένο στις παραλίες του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο: Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες μετά τη νεροποντήΕπιπλέον είναι το κόστος τόσο της συλλογής όσο και της μεταφοράς, αφού ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το μέγεθος, οπότε έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες προκειμένου να μαζευτεί ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών το συντομότερο.

Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν μαζέψει από τις παραλίες, πλαστικά, σακούλες, ρούχα, ξύλα, ψυγεία, πλυντήρια και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος