Την προβολή της Κρήτης ως ένα φιλόξενο αλλά κυρίως ασφαλή προορισμό διακοπών, είχε ως στόχο η δράση φιλοξενίας 18 δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κρήτη.

Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, διατυπώνοντας ερωτήσεις για το νησί, την προετοιμασία που έκανε για τον κορονοϊό κι όλα τα μέτρα που λήφθηκαν.

«Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στην Κρήτη, στο νησί που έχει τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού. Έχουμε τα νοσοκομεία μας που είναι πολύ καλά, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να έχουν σοβαρό έργο αλλά είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Εμείς συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε επισκέπτες, με το χαμόγελο, την κρητική φιλοξενία, τους ανθρώπους και την ιστορία μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα από την μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη, ώστε να προβάλλουν τον πλούσιο φυσιολατρικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο, ενώ μέσω συνεντεύξεων με επιχειρηματίες, φορείς του τουρισμού και επισκέπτες μετέφεραν στους συμπατριώτες τους το μήνυμα ότι η Κρήτη αποτελεί ιδανικό και ασφαλή προορισμό και φέτος το καλοκαίρι. Μέσα από τα ρεπορτάζ τους αναδείχθηκε η ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και οι μοναδικές ομορφιές της Κρήτης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε:

«Μετά την προετοιμασία μας, την καθολική εκπαίδευση και το σύνολο των ενεργειών μας, για την επανεκκίνηση του τουρισμού της Κρήτης, η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού αλλά και των δημοσιογράφων και Τουριστικών Πρακτόρων από κάθε χώρα. Έτσι, η θεσμική αρωγή μας στις αποστολές αυτές, η παροχή συνεντεύξεων, κι η αυθεντική μας φιλοξενία είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την σεζόν».

Μοιράσου το άρθρο: